U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Salade met paté en zoete-aardappelchutney

45 min bereidingstijd + afkoelen

Wat heb ik nodig:

personen
  • ½ verpakking Aviko Sweet Potato Blokjes (à 450 g)
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 100 ml wittewijnazijn
  • 125 g lichte basterdsuiker
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 2 stuks steranijs
  • ½ tl gemalen kaneel
  • 50 g gedroogde pruimen of vijgen, in stukjes
  • 50 g luxe slamelange
  • 1 sjalot
  • 50 g granaatappelpitjes
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 100 g (wild)paté
  • 2 schone (jam)potjes met deksel

Bereiding:

  • Doe de blokjes zoete aardappel met de ui, wijnazijn, suiker, sinaasappelrasp, steranijs, kaneel en stukjes pruim of vijg in een sauspan. Breng aan de kook.
  • Draai het vuur laag en laat op laag vuur 20-25 minuten tot een dikke chutney inkoken. Roer af en toe.
  • Schep de chutney in de potten. Sluit het deksel en laat afkoelen. Bewaar de chutney in de koelkast (maximaal 2 weken).
  • Verdeel de sla over 4 borden. Snijd de sjalot in flinterdunne reepjes. Strooi ze met de granaatappelpitjes over de salade. Besprenkel met de extra vierge olijfolie.
  • Leg op elke salade een stukje paté en schep er een lepel chutney op.

 

Maak een potje van deze heerlijke zoete-aardappelchutney voor jezelf en eentje om weg te geven.
 
Tip: De chutney is ook heerlijk op een borrelplank met vleeswaren, kaas en Aviko Rösti Mini.
 

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 275 kcal
  • 20 g vet waarvan 4 g verzadigd
  • 18 g koolhydraten
  • 4 g eiwit
  • 2 g vezels
  • 0,5 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen